Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Kimlei kolbászfesztivál

Támogattuk a Szigetköz egyik falujában, Kimlén megrendezett kolbászfesztivált, ahol az abszolút győztes csapat egy üzemlátogatást nyert a Darnó-Hús üzemébe.

 kimle3.jpg 

Az egész csapat kapott egy különleges lehetőséget! Betekintést nyertek egy modern, ámde hagyományokat tisztelő és a Szigetközi ízvilágot egybegyűjtő húsfeldolgozó üzem működésébe.

Hosszas egyeztetést követően, egy hétfői napon délután 17.00-kor sikerült lebonyolítani a látogatást. Szerettük volna munkaidőn belülre időzíteni, amikor javában folyik a gyártás. Azonban az egyik több gyermekes család Pécs mellől utazott Darnózselibe, hogy megtekinthessék a húsfeldolgozó üzemünket. Számukra érthető okokból a korai órák nem voltak megfelelőek. Igyekeztünk rugalmasan kezelni a helyzetet, hiszen az volt a célunk, hogy mindenki igényeinek eleget tegyünk, végül sikerült megfelelő időpontot találnunk. :)

A Pécs melletti látogatókon kívül mindenki Darnózseli környékéről érkezett.

 kimle5.jpg

Voltak gyerekek, tinédzserek, házasság előtt álló fiatal párok, szülők, így összesen 11 fő hallgatta végig a Funkció Kft. és a Darnó-Hús üzem kialakulásának történetét. Nagy lelkesedéssel, kikerekedett szemekkel figyeltek és volt, aki azt mondta: „Ezt nem gondoltam volna.”

 

Mikor 1994-ben alapítottuk a húsfeldolgozó üzemet, Takácsné Dénes Katalin volt az egyik engedélyt kiadó szerv vezetője. Mikor bementünk hozzá ismeretlenül, és közöltük vele, hogy mit szeretnénk csinálni Darnózselin, azt mondta: „Önök szeretnének lenni a 42. cég a megyében?” Akkor tudtuk meg, hogy előttünk már 41-en vannak…Mi mégis belevágtunk! :)

 kimle4.jpg

Anno még nagyon sok nagy név volt a környéken, húsipari szempontból. De 2018-ra sajnos „megkilencvenelődött” a húsfeldolgozó üzemek száma. Néhány nagyon jól prosperáló üzem maradt fenn, akik magas minőséget állítanak elő, a vevői igényeket kielégítve maradtak talpon, a multitenger közepén, Magyarországon.

 

A gyárlátogatás során a forgatókönyv a szokásos volt:

  • Honnan indultunk?
  • Hová tartunk?
  • Mivel rákérdeztek, meséltünk a tavaly karácsonyi cipőgyűjtő akciónkról is, ahol kiderült, hogy a résztvevő egyik család is cserélt be annak idején kiscipőt Darnói pattanós virslire.

 

Nem szoktunk dicsekedni a karitatív, támogató tevékenységeinkkel, mert nem azért csináljuk, hogy ebből reklámot vagy valamilyen hírt generálhassunk, hanem azért hogy segíthessünk, hiszen ez jó másoknak és a saját lelkünknek is.

 kimle2.jpg 

Mindig új kezdeményezéseket találunk ki és igyekszünk ezt a jótékonykodó gondolkodást a vásárlóink és a kedves ismerőseink fejében is elültetni.

 

A húsfeldolgozó üzem megtekintésére 1 órát szántunk. Eddig még sosem sikerült a megbeszélt időpontra befejezni, hiszen a kedves vendégeink kérdései, észrevételei mindig plusz időt tesznek hozzá az üzemlátogatásokhoz, de nekünk ez nem okoz problémát, szívesen válaszolunk, hiszen ezért jönnek hozzánk. Általában azok a kérdések szoktak felmerülni, hogy: miért vágóhíd a vágóhíd, vagy a kőfüstölőt miért nevezzük kőfüstölőnek, és hogy tényleg igazi füsttel füstöljük-e a kolbászokat? Ekkor megnézik, majd bemennek a füstölőbe és kellemesen füstös szagúan jönnek ki onnan. :)

 

A gyerekeknek különösen tetszett a beléptetési procedúra, mert nem csak kézmosást kellett elvégezniük, hanem még két „krokodilszáj”-szerű lyukba is be kellett tenniük a kezüket, hogy az alkoholos fertőtlenítés megtörténjen. Ők ezt nagyon élvezték.

Majd a felnőtt látogató köpenyt és a lábbeli védőt is felhúzták magukra. Olyanok voltak, mint a kis kerti törpék. :)

A Darnó termékeket az üzemben nézegetni és szagolgatni tudták a látogatóink, illetve néhányan egy-két készterméket meg is tapogattak. Különösen a Szigetközi sült kacsamájas rudak ragadták meg a figyelmüket, melyekből egy füzért ajándékba is kaptak tőlünk.

 30.jpg 

Mire az üzemben végeztünk a túrával, addigra kedves kollégáink már terülj-terülj asztalkámmal vártak bennünket.

 Az asztalon található volt:

  • Darnói pattanós virsli
  • Darnói vékony debreceni
  • Darnói snack kolbász
  • Egyéb apró finomságok

 

Nagyon megható volt, amikor azt mondták a látogatók: „Biztosak abban, hogy néhány új fogyasztót sikerült szereznünk, mert innentől még céltudatosabban fogják keresni termékeinket a boltokban.”

Úgy gondoljuk, hogy a vásárlói bizalmat az ilyen üzemlátogatásokkal lehet igazán megalapozni. Így a mi termékeinket nagy bizalommal fogják leemelni a polcokról, vagy kérni a boltok pultjaiban.

Ezen felül jó érzés volt adni nekik olyan információkat, melyekre valóban kíváncsiak voltak, és felvillanyozó volt hallani azokat a kérdéseket, amik azt bizonyították, hogy érdeklődve jöttek hozzánk.

Végül érdeklődtek, hogy legközelebb is lesz-e a Kimlei kolbászfesztiválon ilyen ajándék?

Mert ha ismét ők nyernék meg, akkor szívesen jönnének el jövőre is, és hoznának magukkal olyan barátokat, ismerősöket, rokonokat, akik nem jártak még a Darnói húsfeldolgozó üzemben.

 

Még egyszer köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk!

Üdv,

A Darnó-Hús csapata

 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kövess minket a közösségi médiában is:

Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UC_I-oF1oszlG8C7l4cEnWnQ

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr6214012358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása