Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Valóban vannak egészséges húsok?

Többször találkozunk olyan kérdésekkel hogy:
- Hús és hús között lehet jelentős eltérés?
- Azokban a húsokban, amiket mi gyártunk tényleg érezhető a különbség?
- Más az íze, állaga?
- Akár egészségesebb is?

egeszseg1.jpg

A válaszunk minden kérdésre, IGEN. Nagyon nagy különbségek lehetnek az egyes húsok között.
Fontos ugyanis, hogy a gyártónak mi a célja az adott hússal, hogy minél olcsóbb és tucat termék legyen, vagy pedig a minőséget helyezi előtérbe. Ha a mi termékeink nem különböznének a többitől, nem is lenne értelme foglalkoznunk az egésszel.
Nekünk az a célunk, hogy a magyar lakosságot kiszolgáljuk olyan minőségi élelmiszerekkel, ami által a családok, a felnőttek, a gyerekek, az idősebbek egészsége egyaránt javul, miközben ízletes finomságokat fogyasztanak olyan ár mellett, mely a pénztárcájukra van szabva.

Úgy döntöttünk, bemutatjuk az egyik legkedveltebb kolbászunkat, a Szigetközi csemege házikolbászt, ami tökéletesen példázza, hogy a gyártás során mely elemekre ügyelünk az egészség megőrzése érdekében.

kolbasz.jpg

A jó hús alapja, a tökéletes alapanyag!
Sötét, kissé száraz állagát annak köszönheti, hogy vágó- és koca sertéshúsból készül (kb. 25 cm hosszú
párokban), amely mint tudjuk, a híres Pick szalámi alapanyaga is.

A fűszerek is természetesek, így valódi ízek érezhetők!
Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti: só, bors, paprika, fokhagyma, kömény.

Adalékanyag mentes, házias jelleg!
Semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne.

Gondos gyártási eljárás, minden apró részletre figyelünk!
Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően készül el a termék. A csemege kolbászunk fogyasztási ideje 60 nap.

Mindemellett a Magyar Termék Nagydíjat és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság „Érték és Minőség” különdíját is elnyert Szigetközi kolbászvariációk termékcsalád tagja: http://darno-
hus.hu/szigetkozi-kolbaszok

A fenti jellemzők elmondhatók a többi termékünk esetében is. Mivel 2018-ban már a bio és a természetes, egészséges táplálkozás korát éljük, így jól tudjuk, hogy például egy anyukának mennyire fontos a gyermekei étkezése. Arról nem is beszélve, hogy milyen sokan allergiások, viszont fontos tudni, hogy a mi termékeink azonban nem tartalmaznak allergéneket.

anyuka.jpg

Sokan úgy vannak vele, hogy a lehető legolcsóbb termékeket vásárolják. Arra intünk Titeket, hogy a termékek kiválasztásakor, az árak mellett, a származási helyüket is nézzétek meg, illetve azt is, hogy milyen gyártási folyamatokon mentek keresztül az elfogyasztani kívánt élelmiszerek. Mivel több termék tartalmaz például érlelésgyorsítókat, amelyek a mi termékeinkben nincsenek.
Továbbá fontos, hogy mennyire figyelnek arra, hogy milyen minőségű állatból dolgoznak, azt hogyan etették, milyen feldolgozási folyamatokon ment végig a hús, mielőtt az asztalunkra került. Jól tudjuk, hogy ezt legtöbbször nehéz megállapítani, de kisebb utánajárással megoldható.

Amennyiben sikerült megtalálni a megfelelő termékcsaládot, akkor érdemes azon belül kipróbálni, megkóstolni többféle terméket is, mivel akkor már tudhatjuk, hogy azok is megbízható forrásból származnak és megfelelnek igényeinknek.
Célszerű kellő körültekintéssel és tudatossággal megválogatni, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk, hiszen ahogy azt a mondás is tartja: „Azzá válsz, amit megeszel.”

Ha tetszett a cikkünk, vagy kaptál új információkat, akkor oszd meg Facebookon, vagy kövess minket az alábbi felületeken:

Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTube (Ahol azt is megtalálod, hogy hogyan készül ez a termék): https://www.youtube.com/watch?v=VPMmTSCkHxM

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr7513874404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása