Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium szintvizsgája a Darnó-Húsnál!

2018. április 09-én, a szakmunkás szintvizsga nálunk történt, ahol a diákok - felkészültségüknek köszönhetően -, mindannyian sikeresen ÁTMENTEK!

2.jpg

A vizsgán részt vettek a tanulók, tanáraik, vizsgáztatóik és az intézmény vezetője is.
A szakmunkás szintvizsga a középiskolás fiatalok számára 9. osztályban, tehát már az első évben megtörténik. Ez egy előzetes tudásfelmérés mindarról, melyet az újonnan, 2017. szeptemberében induló diákok, 2018. áprilisáig tanultak.
A szintvizsgának két része van: egy szóbeli és egy írásbeli felmérő. A tanulókat két részre osztottuk, és míg az egyik fele az elméleti részt írta oktatótermünkben, addig a csoport másik fele az üzemben volt, és gyakorlatból vizsgázott. 40 perc állt rendelkezésre, majd cserét követően, újabb 40 perc jutott a vizsga befejezésére.

 1.jpg

Büszkén jelenthetjük ki, hogy nagyon ügyesek voltak a diákok, mindenki sikeresen átment, mivel nagyon jól felkészültek és láthatóan kiválóan elsajátították az elmúlt hónapok anyagát.
Az emberek mindig belegondolnak, hogy az általános iskolából kikerülve, hirtelen a mély vízbe kerülnek a fiatalok, és mennyi minden megváltozik életükben, ezáltal a teljesítőképességük is jobban megoszlik. Közben mintát lehet róluk venni, hiszen helyt álltak, és teljesítették az előttük álló feladatokat.

A gyakorlati résznél mindenki kiváló osztályzatot kapott, mely bizonyítja a szakközépiskola eredményes és gyakorlatias oktatásának mivoltát, az elméleti részben voltak szintkülönbségek, de ott is nagyon jó eredménnyel zártak.
Itt megtekinthető egy videó a vizsgáról: https://www.youtube.com/watch?v=KcCpC9dHWJQ
Ez a szintvizsga azt is jelenti, hogy nem csak megfeleltek a kihívásnak, hanem a 10. osztályba is léphetnek a fiatal tanulók.
Az iskola számukra 3 éves képzést jelent, melynek második évében, azaz 2018. szeptemberétől már aktív gyakorlat kezdődik a diákok mindennapjaiban. Tehát az elmélet mellett sokkal több gyakorlati képzésen fognak részt venni, mint korábban. Ez esetünkben 50-50%- os arányt jelent.
Statisztikáink alapján a diákok 80-90%- a minket választ gyakorlati munkahelyévé, így mi is hozzájárulhatunk a sikerükhöz.

4.jpg

A környéken nem sok cég van, aki gyakorlati lehetőséget tud biztosítani a tanulóknak.
Nélkülözhetetlen ilyenkor, hogy az üzem egy elkülönített részén tudják végezni a diákok a gyakorlati munkát. Mivel számunkra fontos, hogy jó szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból, ezért egy szakértő kollégánk áll a tanulók rendelkezésére, aki speciális ismeretekkel bír az iskolai gyakorlati felkészítés területén. Így tudjuk biztosítani a diákok minél magasabb szintű felkészültségét.
A legtöbb húsipari vállalat attól fél ilyenkor, hogy egy fiatal diákot, ha beállítanak dolgozni, akkor többet hibázhat, és lassabban is dolgozik. De mi abban hiszünk, hogy egy szakértő kollégánk jelenlétében, ugyanolyan jó munkát tudnak végezni a fiatalok, mivel ha ügyes a diák, akkor jó munkaerő válhat belőle.
Ezért is célunk, hogy a gyakorlat és a 3 éves iskola leteltét követően, minél több nagyszerű diák hozzánk tudjon jönni dolgozni, és erősíthessék csapatunkat, majd elkötelezett munkatársainkká váljanak.

3.jpg

De kijelenthetjük azt is, hogy versenyt kell futnunk az osztrák, német húsipari vállalatokkal, hiszen csábítják a szorgalmas fiatalokat magukhoz. Ezért a kiváló munkafeltételek és munkakörnyezet mellett, mi is olyan fizetést nyújtunk a kollégáinknak, mellyel egy jó életszínvonalon tudnak élni.
A kiváló diákokat egyébként is fontos jutalmazni. Van egy, a húsiparhoz köthető megmérettetés, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), amelyen a tanulók, a 3 éves tanulmányuk 5. félévében indulhatnak. Az első 10 helyen végző diák automatikusan megkapja a végzettséget igazoló dokumentumot anélkül, hogy záróvizsgát kellene tennie. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy számukra 1,5-2 hónappal korábban ér véget az iskola, így hamarabb elkezdhetik a nyári szünet programjait tervezgetni.
Büszkén mondhatjuk, hogy az általunk felkészített tanulók rendszeresen kerülnek be a TOP10-be, így jó úton járnak egy sikeres jövő felé. Nagy öröm számunkra, hogy mi is hozzájárulhatunk a feltörekvő fiatalok eljövendő sikereihez! 

További sok szerencsét!
Üdv,
A Darnó-Hús csapata
Ha érdekes volt a cikk, akkor kövess minket a közösségi média felületeinken:

Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=VPMmTSCkHxM

#verespéter #szakközépiskola #mezőgazdaság #szakmunkás #vizsga#diákok #tanulók #tanárok #darnó
hús #lehetőség #jövő

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr6713897834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása