Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Kulisszabejárás és tapasztalatcsere az iDatánál

A iData Kft. látta vendégül a Magyarok a Piacon Klub tagjait október eleji klubunkon. A garázscégként indult vállalkozás történetébe Szabó Lajos alapító tulajdonos avatta be az érdeklődőket. Az iData ma már a hazai ágazati piac TOP 3 cége között szerepel és 120 főnek ad biztos megélhetést. Töretlen lelkesedéséről, tenni akarásról és elhivatottságról árulkodik az alapítók hozzáállása. A szinte semmiből építkezők jól osztották meg maguk között a munkát, míg Szabó András és társai a technológiát tökéletesítették, Lajos vállalta magára a bozótharcot jelentő egyéb operatív feladatokat, mint az értékesítés, az ügyfélszolgálat vagy az egyéb adminisztratív teendők. A tőkehiányos kezdeti kihívások után a cég gyorsan növekedési pályára állt, mindössze 2 év után elindult a mostani sikerekhez vezető úton. Az operatív cégvezetésért felelő Szabó András hozzászólásából kitűnik, most sem terveznek kisebb léptékben, így nem lenne meglepő, ha néhány éven belül nem csak Magyarország, hanem Európa szerte ismert lenne az iData.

kulisszatitkok_az_idatanal_19.jpgKerekasztal beszélgetés

Az iData rendszereinek köszönhetően sok tekintetben fekete és fehér a világ. Az elemzésekből egyértelműen kimutatható a teljesítmény. Jogosan merül fel a kérdés, milyen hatással is van az emberre az állandó kontroll. Lajos elmondása szerint valóban megosztó a kép. Volt olyan, aki azért mondott fel egy cégnél, mert miután korábbi két alkalmazója már bevezette a „Vizsla felügyletet”, jól ismerte a rendszer éber szemét és nem volt tovább maradása, miután kiderült, hogy Szabó az új cégével is dolgozik. Természetesen, a dolgos, odafigyelő munkaerő érdemei is jobban domborodnak ugyanannak a szisztémának köszönhetően.

A technológia szárnyalásának korát éljük, az automatizáció, a technológiai innováció, az emberi fizikai erejének túlszárnyalása elkerülhetetlen.

Természetesen a tempó eltérő lehet a különböző iparágakban. Dr. Kovács Péter (Darnó Hús Kft., tulajdonos) elmondása szerint a húsiparban is van jelentősége a gépesítésnek, azonban vannak tevékenységek, amelyek egyelőre nem helyettesíthetők gépi munkával. Egyelőre a(z emberi) folyamatok optimalizálásában látja a hatékonyság kulcsát saját ágazatában.

kulisszatitkok_az_idatanal_15.jpgDr. Kovács Péter, a Darnó-Hús alapítója

Az előbbiekkel együtt más a jó egy kicsi és egy nagyobb vállalatnál, még az előbbi előnye lehet a gyors reagálás, addig nem biztos, hogy hosszútávon ugyanolyan sikeres lesz ugyanazzal a reakcióidővel egy nagyobb méretű vállalkozás is.

Habár a vélemények eltérhetnek milyen aránybeli megosztásra van szükség emberi és robot munkaerő között, vagy milyen szinten szükségszerű, adott esetben hátráltató hatású az ellenőrzés, a tapasztalatcsere kapcsán érezhető volt az egyetértés abban, folyamatos odafigyelésre, nyitott és kreatív hozzáállásra van szükség, hogy képesek legyünk akár egyéni, akár céges szinten a világot követni, netalán trendjeit meghatározni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr3213117914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása