Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Kovács Lázár mennyei bőségtálat készített ebédre, a Darnó-Hús tulajdonosával, Dr. Kovács Péterrel, a „Nyugalom szigetén”.

Az ínycsiklandó húsos tál egy hangulatos csónakon volt tálalva.

A különleges alkalmat a TV2 örökítette meg, Csehi András riporterrel, aki szintén részese volt a kiadós étkezésnek.
mokka1.jpg
Dr. Kovács Péter vendégül látta a híres chefet, Kovács Lázárt és a TV2 forgatócsoportját, a természeti csodákban gazdag Szigetközben. Péter a Darnó-Hús tulajdonosa, alapítója korábban szigetközi erdőmérnök volt. Így ismerve a járást, egy rövid túra keretein belül, csónakkal körbevezette a stábot és Lázárt a Duna mellékágain. Kikötöttek egy kisebb félszigetre, ahol Lázár vezetésével elkészítették az ínyenc bőségtálat.
mokka2.jpg
A zökkenőmentes kikapcsolódás érdekében, minden felszerelést és a grillezéshez szükséges eszközt vittek magukkal. A napsugarak és a szúnyogok ellen pedig kókuszos naptejjel védekeztek.

A vízitúra során, a finomságok alapját Darnói királypecsenye, virsli és a helyszínen található fűzfa törzsén termett csirkemell gomba adta. Érdekes volt, mert miután megsózták, majd megsütötték a gombát, rá sem lehetett ismerni.

Az ebéd elkészítéséhez, az alapanyagokon kívül, vittek magukkal grillnyársat és kempingasztalt is, melyet roskadásig pakoltak.

Egy öreg böllér szerint, grillezéshez legjobb alapanyag a királypecsenye, amit a sertés legértékesebb részeként tartanak számon. Azért különleges, sertésenként mintegy két tenyérnyi mennyiség kinyerhető. A sertés medencecsontjának belső részén, a csonthoz közel helyezkedik el, és Péter is megerősítette, hogy a finomabb húsok a csonthoz közel találhatóak.

Az ételeket az imbolygó csónak fedélzetén, a madarak csicsergését hallgatva fogyasztották el.
mokka3.jpg
A Darnói királypecsenye hamvas, dús levű és rostokban gazdag, ezért nyersen is puha, így az összes elkészítési technikával omlós húst kaphatunk belőle. Az elkészített ebédet szigetközi Darnói királypecsenyéből készült flekkennek is nevezhetjük. :)

Az elkészítés módja teljesen egyszerű volt. Lázár nem használt sem pácot, sem sót vagy mustárt, ketchupot. Mindössze akkor adott hozzá egy csipet sót, mikor már mindkét oldalát átsütötte, így a végeredmény fenségesre sikeredett.

Egyébként a tarját se ajánlatos sózni grillezés előtt, hanem hasonló módon javasolt az elkészítése. Ujjnyitól valamivel vastagabbra érdemes vágni, mivel így tudjuk biztosítani a nem túl rágós-nem túl omlós állagát.

A lakomát tányér helyett, igazi parasztcipó belsejében tálaltuk. Így kaptuk a hamisítatlan „terülj-terülj asztalkámat”! :)

A túra során az is kiderült, hogy a varázslatos szigetközi Duna holtágak mentén, a nyár közeledtével megjelennek a turisták is, akik gyönyörködnek a természeti csodákban. Illetve a horgászok száma is megnő, akiknek szintén páratlan kikapcsolódási lehetőséget nyújt a térség.

Ez volt az idei évben az első szabadtűzi grill lakománk. Nagyon jól éreztük magunkat, biztosan többször meg fogjuk ismételni!

 Itt megtekinthető egy rövid részlet a grillezésről:

https://www.youtube.com/watch?v=jTvQggLIjMk&feature=youtu.be

Ezen a linken pedig elérhető az egész adás:
https://tv2.hu/musoraink/mokka/261452_kovacs-lazar-mennyei-bosegtalat-keszitett-a-nyugalom-szigeten.html

 

Köszönjük és üdv,

A Darnó-Hús csapata

 

Közösségi média felületeink:

Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UC_I-oF1oszlG8C7l4cEnWnQ

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr214022262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 15:41:38

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása