Darnó-Hús

„Hogy kaptam meg az Év Üzletembere díjat?” - Dr. Kovács Péter a Darnó-Hús tulajdonosának őszinte vallomása...

2018. március 14. - Darnó Hús

„ A vállalkozásunk élete már 3 generációra tekint vissza. Ez nagyszerű dolog, hiszen azt gondolom, azért születünk a Földre, hogy éljünk, alkossunk és maradandót hagyjunk hátra. Persze elsőnek mindez magas röptű gondolatnak tűnhet, viszont ha mélyebbre tekintünk, akkor számomra a legfontosabb értékeket az alábbi pár pontban összefoglaltak jelentik:

  • család
  • barátok
  • kollégák
  • alázat
  • példakép
  • köszönet

 Ezek az értékek, a Darnó-Hús üzletpolitikájában is visszatükröződnek. Minden vállalkozás, márka és nagyszerű termék, érző és szerető emberek munkája. Nincs ez másként nálunk sem, így amit a magánéletemben vallok, az látható a Darnó-Húsnál is. az_ev_vallalkozoja.png

Dr. Kovács Péter, Az Év Üzletembere 2017. díjátadó

Sokan kérdezik tőlem, hogy mit szeretnénk a jövőben. Egyszerűen azt szoktam mondani, hogy egészséges termékekkel ellátni a vásárlóinkat. Ez az ami motivál, amit tanultam a szüleimtől és amit a fiaimnak is átadok.

 Amit mi eladunk, azt emberek készítik. Magyarországon egyre több iparágat gépiesítenek, viszont mi a kollégáink szaktudásában és a két kezük által készített termékek minőségében hiszünk. Persze ahhoz, hogy egyre több embert kiszolgálhassunk, különböző folyamatokat próbálunk optimalizálni és egyszerűsíteni, ezzel megkönnyítve az üzemben dolgozók mindennapjait, de továbbra is a házias jellegre törekszünk. legjobb.jpg

A Darnó Hús csapata munka közben, Darnózseli

Nagy megtiszteltetés volt számomra, mikor az én nevemet mondták be a mikrofonba. Többször szerepeltem már kamera előtt, emberek előtt, viszont mindig örömmel tölt el, ha elismerik azt amit csinálunk. Mivel ezek újabb, külső visszacsatolások, melyek azt erősítik, hogy amit teszünk az jó és szolgálja az embereket, magyarán értéket teremtünk.

 Az én hitvallásom az, hogy tanuljunk. Ugyanis a tanulás ad új impulzusokat a hétköznapokban, általa tudunk folyamatosan fejlődni és új dolgokat kitalálni, ráadásul nem csak az üzletben, hanem a magánéletben is nagyon jól jön.

 Erre nevelem fiaimat is, akik a cég vezetésének operatív részében nagyszerűen járnak el, és van, amikor én tanulok tőlük.

Ifj. Kovács Péter az egyetem elvégzése után, nagyjából 1 éve dolgozik főállásban a családi vállalkozásnál. Főként a marketing tevékenységekért felel, de nagyjából az összes a cégen belül fellelhető pozícióba beugrós. Ha kell akkor a gyártásba is be tud állni, ha kell csomagol, ha kell kiszállít. Az elmúlt években sokat tanult az üzemben, gyakorlatra tett szert a posztokon, és több ezekkel a tevékenységekkel kapcsolatos képesítést is szerzett, tehát képzett is a fent említett szerepkörökre.

 Akár csak idősebb testvére Kovács Bálint, aki nem rég fejezte be közgazdasági tanulmányainak mesterképzését a budapesti Corvinus Egyetemen, és jelenleg ő foglalkozik a nálunk gyakorlati idejüket töltő hentes tanulók képzésével, valamint szintén beugrós a legtöbb pozícióra, hiszen öccsével együtt tanulták a különböző szakmákat.
Mindketten szeretnének besegíteni a családi vállalkozásba, és abszolút perspektívaként lebeg előttük, hogy tovább vigyék, és még nagyobbá tegyék azt.

 A vállalkozásunk 100%-ban magyar tulajdonban van, ezt meg is akarjuk őrizni, hiszen így tudunk hitelesek maradni a vásárlóink szemében.

 A családban dolgozik még édesapám, testvérem és természetesen feleségeink is. Együttesen abban bízunk, hogy unokáink is megtanulják azt a mesterséget, amit még az 1980-as évekből hozunk. Így a jövő generációjának is tudunk olyan, a modern korra formált, eredeti recept alapján készült termékeket kínálni, amelyek jobbá és egészségesebbé teszik a mindennapjaikat.

 Hálásak vagyunk a kollégáinknak, a vásárlóinknak és nagy megtiszteltetés számomra, hogy én kaptam ezt a díjat, és az Év Üzletemberének választottak! Viszont fontos látni, hogy ez együttes eredmény, közösen értük el mindezt!

 A legfontosabb az, hogy minden cselekedetünket a szeretet vezérelje. Ha az ember ad, akkor kapni is fog!

 Köszönettel,

 Dr. Kovács Péter

Itt elérhető egy videó a díj átadásáról és látható benne egy kisfilm, a Darnó-Hús mindennapjairól: https://www.youtube.com/watch?v=mVdysqYrhCc 2018-02-16_1625.png

Az év üzletembere presztízs díj 2017, Kisfilm a díjátadón

Kovács Péterről és a cégről bővebben weboldalunkon olvashatsz, mely az alábbi linken elérhető: www.darno-hus.hu

 Ha tetszett az írásunk, akkor kövess és kedvelj minket Facebook-on, Instagram-on vagy YouTube-on.

A Bécsi-frankfurti és a Frankfurti virsli története

 A hétköznapokban legtöbben még mindig nem tudnak különbséget tenni a két, leghíresebbé vált virsli között. Mi is valójában a különbség a Bécsi virsli, hivatalos nevén Bécsi-frankfurti és a Frankfurti virsli elnevezések között? Hogyan alakultak ki ezek a nevek?

 a_becsi_virsli_tortenete.png

Bécsi virsli, Darnó-Hús

Kialakulásuk a 19.század elejére, 1805-re tekint vissza. Abban az időben jellemző volt, hogy városokról elneveztek élelmiszereket (krakkói kolbász, prágai sonka, stb.) de itt nem csupán ennyiről volt szó.

Honnan indult minden?

A 18. század második felében született svájcban egy Johann Georg Lahner nevezetű hentes, aki mesterségét Frankfurtban kezdte el tanulni.

 johann_georg_lahner.png

Johann Georg Lahner hentes, 1805.

Akkoriban Németországban igen szigorú céhes szabályok uralkodtak, melyek a hentes üzletágra is nagy hatással voltak. A sok szabály közül az egyik kimondta, hogy egy vágóhídon nem lehet két állat húsát egyszerre feldolgozni és keverni.

(Frankfurtban egyébként már a 13. században is ismerték a virslit, amelyet azóta is Frankfurti virslinek neveznek.)

Miután Johann Georg Lahner végzett németországi tanulmányaival, Bécsbe költözött. Az osztrákoknál abban az időben jóval engedékenyebbek voltak a hentesiparhoz köthető szabályok. Ez remek lehetőséget kínált Johannak a kísérletezésre, ezért kipróbálta, hogy mi történne akkor, ha a virsli alapja nem egyszerűen csak sertéshúsból állna, hanem keverne hozzá marhahúst is.

 vienna-2997032_1920.jpg

Ausztria, Bécs

A próbálkozás sikeresnek bizonyult, kölcsöntőkéből megalapította saját hentesüzemét. A frankfurti recept tovább gondolásából, némi fűszer, só, bors, kevés füstölés és forró víz hozzáadásával, 1805. október 15-én elkészítette a kétféle húsból készült terméket, a Bécsi-Frankfurti virslit. Mely olyannyira jól sikerült, hogy I. Ferenc császár és az előkelő réteg, kedvenc ételeként tartották számon.

Lahner virslijének elnevezése tehát, a frankfurti tanulmányaiból és a bécsi sikereiből ered. A Frankfurti virsli és a Bécsi-Frankfurti virsli összetételei eltérőek ugyan, de a nevük nagyon hasonlít, ezért nem tudják igazán megkülönböztetni a laikusok őket.

100 évvel Lahner alkotása után, dédunokája kivándorolt Amerikába, majd kitalálta a Hot Dogot. A család sokáig gazdagon élt, 1967-ben azonban vége szakadt a sikertörténetnek. Kihaltak a Lahnerek, így nem volt senki, aki továbbvigye az üzletet...

 hot-dog-2707798_1920.jpg

Hot-Dog, Amerikai Egyesült Államok

Egy következő – a saját házunk tájáról készült – cikkünkben eláruljuk majd, hogy mi a különbség a Darnói pattanós, a Bécsi virsli és az emészthető bélben készült virslik között.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kövess minket Facebook-on, Instagram-on, YouTube-on, vagy látogasd meg weboldalunkat a www.darno-hus.hu címen, ha pedig kedvet kaptál egy virsli kóstolásra, keresd a nagy áruházakban termékeinket a virslis részlegen!

Kulisszabejárás és tapasztalatcsere az iDatánál

A iData Kft. látta vendégül a Magyarok a Piacon Klub tagjait október eleji klubunkon. A garázscégként indult vállalkozás történetébe Szabó Lajos alapító tulajdonos avatta be az érdeklődőket. Az iData ma már a hazai ágazati piac TOP 3 cége között szerepel és 120 főnek ad biztos megélhetést. Töretlen lelkesedéséről, tenni akarásról és elhivatottságról árulkodik az alapítók hozzáállása. A szinte semmiből építkezők jól osztották meg maguk között a munkát, míg Szabó András és társai a technológiát tökéletesítették, Lajos vállalta magára a bozótharcot jelentő egyéb operatív feladatokat, mint az értékesítés, az ügyfélszolgálat vagy az egyéb adminisztratív teendők. A tőkehiányos kezdeti kihívások után a cég gyorsan növekedési pályára állt, mindössze 2 év után elindult a mostani sikerekhez vezető úton. Az operatív cégvezetésért felelő Szabó András hozzászólásából kitűnik, most sem terveznek kisebb léptékben, így nem lenne meglepő, ha néhány éven belül nem csak Magyarország, hanem Európa szerte ismert lenne az iData.

kulisszatitkok_az_idatanal_19.jpgKerekasztal beszélgetés

Az iData rendszereinek köszönhetően sok tekintetben fekete és fehér a világ. Az elemzésekből egyértelműen kimutatható a teljesítmény. Jogosan merül fel a kérdés, milyen hatással is van az emberre az állandó kontroll. Lajos elmondása szerint valóban megosztó a kép. Volt olyan, aki azért mondott fel egy cégnél, mert miután korábbi két alkalmazója már bevezette a „Vizsla felügyletet”, jól ismerte a rendszer éber szemét és nem volt tovább maradása, miután kiderült, hogy Szabó az új cégével is dolgozik. Természetesen, a dolgos, odafigyelő munkaerő érdemei is jobban domborodnak ugyanannak a szisztémának köszönhetően.

A technológia szárnyalásának korát éljük, az automatizáció, a technológiai innováció, az emberi fizikai erejének túlszárnyalása elkerülhetetlen.

Természetesen a tempó eltérő lehet a különböző iparágakban. Dr. Kovács Péter (Darnó Hús Kft., tulajdonos) elmondása szerint a húsiparban is van jelentősége a gépesítésnek, azonban vannak tevékenységek, amelyek egyelőre nem helyettesíthetők gépi munkával. Egyelőre a(z emberi) folyamatok optimalizálásában látja a hatékonyság kulcsát saját ágazatában.

kulisszatitkok_az_idatanal_15.jpgDr. Kovács Péter, a Darnó-Hús alapítója

Az előbbiekkel együtt más a jó egy kicsi és egy nagyobb vállalatnál, még az előbbi előnye lehet a gyors reagálás, addig nem biztos, hogy hosszútávon ugyanolyan sikeres lesz ugyanazzal a reakcióidővel egy nagyobb méretű vállalkozás is.

Habár a vélemények eltérhetnek milyen aránybeli megosztásra van szükség emberi és robot munkaerő között, vagy milyen szinten szükségszerű, adott esetben hátráltató hatású az ellenőrzés, a tapasztalatcsere kapcsán érezhető volt az egyetértés abban, folyamatos odafigyelésre, nyitott és kreatív hozzáállásra van szükség, hogy képesek legyünk akár egyéni, akár céges szinten a világot követni, netalán trendjeit meghatározni.

 

 

Hatodik Magyar Termék Nagydíját vehette át a Darnó-Hús!

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Darnói Disznótoros és Darnói Turista termékcsalád

A Darnó-Hús újabb termékcsaládjai érdemelték ki a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Az elismerést a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi Termében a minap vehették át a cég vezetői.

076.JPGDarnói díjátvevő csapat! :)

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki. Az immár húsz esztendős objektív minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, így ez a kis családi vállalkozásból kinőtt húsüzem méltán lehet büszke, hogy idén újra bizalmat szavaztak a Szigetköz ízeinek.

nagydij_magyar_kisebb.jpg

Magyar Termék Nagydíj védjegy logója

 Ez idáig a Darnó-Hús minden pályázott terméke sikerrel vette az akadályt és elnyerte a kitüntető címet. Nem is kell ezen csodálkozni, hiszen a Darnózseliben található üzemet egy család irányítja, és felügyeli még a legapróbb mozzanatot is. Talán ez a sikerük záloga. Mindenki ismeri azt az érzést, mikor egy többfogásos ebédet szolgálunk fel a családunknak, vagy épp csak egy gyors rántottát sütünk munka után a párunknak, de mindezt szívvel-lélekkel és a legnagyobb odafigyeléssel tesszük. Ugyanezt az alázatos munkát hajtja végre nap mint nap a Darnói Húsüzem összes dolgozója, akik nem kötnek kompromisszumot, ha minőségről van szó.

Adott egy olyan magyar vállalkozás, aki – időt és pénzt nem kímélve – végre figyel a vásárlóira, és arra, mi mit teszünk gyermekeink elé az asztalra.

A Darnó-Hús több szempontból is kiemelkedő munkát végez ebben a mai piacorientált társadalomban: céljuk, hogy mi vásárlók, olyan minőségi termékeket emeljünk le a boltok polcairól, amelyek a finom ízek mellett megfelelő tápértékkel rendelkeznek és a lehető legkevesebb adalékanyag hozzáadásával készülnek. Munkájuk gyümölcse, hogy belecsempésszék mindennapi életünkbe a szigetközi ízek varázsát, amely már nem csak a kiváltságosoknak adatik meg, hanem minden olyan húskedvelőnek, aki a terméküket választja.

disznotoros_sult06.JPG

Darnói Disznótoros termékcsalád
(Darnói Véres Hurka, Darnói Májas Hurka, Darnói Sütőkolbász)

Ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy gyorsan rohanjunk a boltba és a húspultból Darnó kolbászt kérjünk, akkor ne felejtsük el azt a tényt, hogy idén újra két termékcsaláddal nyert díjat az üzem: a Darnói Disznótoros és a Darnói Turista családokkal.

teli_turista_03.JPG _mg_0514.jpg

Darnói Turista termékcsalád
(Darnói Téli Turista, Darnói Sajtos Turista)

A 100% magyar tulajdonban lévő húsüzem, alázatos munkával olyan kis családi vállalkozásból nőtte ki magát, amely példaértékű lehet minden hazai gyártó,- és szolgáltató cégnek.

img_3925.JPGIdei Magyar Termék Nagydíjaink! :)

Ha Ön is a minőségre szavaz, akkor válassza a Darnó-Hús termékeit!

A sztárok legkedveltebb kolbásza:

A Darnó-Hús nem csak az Országházban aratott sikert!

 img_3941.JPG

Buday Péter, Növényi Norbert, R. Kárpáti Péter, de még maga a Príma Primissima Díjas Hegedűművész, Mága Zoltán is tiszteletét tette a Darnó-Hús állófogadásán, melyet az immáron 4. alkalommal elnyert Magyar Termék Nagydíj ünnepélyes átadását követően adott a 100% magyar tulajdonban lévő magyar húsüzem.

img_3887.JPG

Az M1-es autópályán Győr felé vesszük az irányt, és jó pár kilométer megtétele után, kis utakon, ahol szinte az ember azt gondolná, már madár sem jár, egyszer csak kilyukadunk a Szigetköz egyik ékességénél, a mindössze 1524 lelket számláló Darnózseliben. Itt található az az üzem, amelyet egy magyar család álmodott meg. Megálmodta, és megvalósította. A kis családi vállalkozásként induló húsüzem ma már szinte az összes közért, és nagyobb hálózatlánc polcait tölti meg hétről –hétre friss, minőségi magyar termékekkel: a palettán a sütőkolbásztól kezdve a házi májason át, egészen a szigetközi gépsonkáig szinte minden megtalálható mely egy jó ebédhez, vagy akár egy kiadós reggelihez szükséges.

Az idei év kasszasikerét viszont két termékcsalád – a Darnói Disznótoros és a Darnói Turista – érdemelte ki, melyek idén elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat is, ezzel a Darnó-Hús már hat Magyar Termék Nagydíjas termékcsaláddal büszkélkedhet.

A díjátadó után a cég örömében osztozhattak a magyar média kiemelt szereplői is: Bárdosi Sándor olimpiai bajnok ezüstérmes birkózó hangsúlyozta, nem tudják elégszer felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a jó minőségű húsok és felvágottak fogyasztására. Ez nemcsak az élsportban fontos, de a mindennapi életben is kiemelkedő szerepet kéne játszania, hogy tudjuk mi is kerül valóban az asztalra.

img_3893.JPG

Buday Péter mesterszakácsról mindenki tudja, él-hal a disznóságokért. Elmondta, hogy finom ételt csak akkor tud főzni az ember ha az alapanyag amit használ, 100% tisztaságú.

img_3892.JPG

Mága Zoltán, és Növényi Norbert is erősítik a kolbászimádók csapatát: a disznótoros asztal mellett mindenki igazán jóízűen beszélgetett, miközben a Darnó-Hús csapata boldogon nézhetett körbe, hiszen ezért dolgoznak napról-napra.

img_3906.JPG

„Darnó-Hús, ahol a vásárló számít!"

 

Egy szakma, amiben az emberek a legjobban bíznak, ám mégsem jelentkeznek rá sokan!

Egy felmérés szerint az emberek 85%-a a tűzoltókban bízik meg a legjobban, derült ki egy szakmai beszélgetésből, amit a Darnó-Hús tulajdonos, Dr. Kovács Péter folytatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem dandártábornokával, Sallai Péterrel. Ezért is látta fontosnak a Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt, hogy Tűzoltó szakmai tábort szervezzen a gyerekeknek.

img_0259_1.jpg

Az óvodások, kisiskolások közül sokan készülnek rendőrnek, mentősnek, esetleg katasztrófavédelmisnek, katonának, űrhajósnak, tűzoltónak. Ezek a szakmák kézzelfoghatóak a gyerekek számára. Valódi hősöket és jól elképzelhető munkaköröket takarnak. Hétköznapi példaképekké válhatnak ők maguk is, ha ilyen hivatást választanak.

A Darnó-Hús vezetősége is nagyra értékeli az ilyen elhivatottsággal dolgozókat. Ráadásul a cég tudatában van annak, hogy a jó fizikum, jó állóképesség egyik kulcsa az egészséges táplálkozás. A Darnó-Hús alapítása óta arra törekedett, hogy minőségi alapanyagokból valóban jó minőségű élelmiszereket gyártson, a fehérjében gazdag húsipari termékek elősegíthessék az izomépítést, agyműködést. 

"Itt olyan gyerekek vannak, akik a közösséget szolgálják. Elhivatottsággal kerültek ebbe a táborba. Már itt elsajátítják a gyakorlati alapfogásokat, egészségügyi feladatokat."

- mondja Dr. Kovács Péter alapító, hentesmester.

img_0263_1.jpg

Mivel a Funkció Kft-nek az egészségtudatosságra nevelés és a gyermekek támogatása is hosszú évek óta célja, idén sikerült olyan támogatást nyújtaniuk, amely kifejezi minden hitüket. A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vöröskereszt Katasztrófavédelmi Alapszervezete által szervezett Tűzoltó Szakmai Tábor gyerekeit támogatták termékeikkel. A két turnusban Győr-Sáráspusztán táborozó  gyerekek főleg felső tagozatos általános iskolások, akik a sugárszereléstől a kismotorfecskendő-szerelésen át a tűzoltó akadálypályáig sok mindennel megküzdenek a hét során.

A katasztrófavédelem nehéz hivatás, és egyre kevesebben szánják rá magukat, hogy ide jelentkezzenek, (rendőrnek, mentősnek még kevesebben mennek). Talán egy élménydús táborral tovább tart az elhatározás, talán egy finom étellel közelebb kerülnek az álmok.img_0247_1.jpg

 

 

Kövessenek minket Facebookon, Instagramon!

#darnohus #ezhus