Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Hogyan tudunk szuperül grillezni?

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy a grillezett ételek íze jelentősen eltér a konyhában készítettekéhez képest. Azonban azt már csak kevesen tudják, hogy grill és grill között is óriási különbség lehet.

Indulásként nézzük meg, milyen grillsütőket használhatunk. Három kategóriát különböztetünk meg:06_11.jpg

  1. Hagyományos faszenes sütés, melyből parázs képződik és az utánozhatatlan füstös ízt teremthetjük meg vele. A beüzemeléstől számítva kb. 15-25 percet kell várnunk a grillezés megkezdéséig, ugyanis ennyi idő szükséges a megfelelő hőmérséklet eléréséig. Ezt követően akár 50-90 percig is tudja tartani a sütési hőmérsékletet a sütő.
  2. Gázzal működő grillezők, melyek propán-bután gázzal működnek. Ezek magasabb áron elérhetőek, nem kell bajlódnunk a hamuval sem és a hőmérséklet is könnyen szabályozható.
  3. A harmadik típus pedig az elektromos grillezés. Ezt azoknak ajánljuk, akik kisebb teraszon vagy asztalon, tisztább grillezésre vágynak.

A hagyományos, parázson történő grillezés ugyan több macerával jár, hiszen valamivel több előkészületet igényel, illetve a sütés befejeztével is többet kell takarítanunk utána, azonban nem vitás, hogy az igazi füstös ízt ez a technika adja.bbq-810545_1920.jpg

Mire figyeljünk a begyújtáskor?

Elsősorban véletlen se használjunk petróleumot, spirituszt vagy benzint a begyújtásához, mert ezekkel akár égési sérüléseket is szerezhetünk, valamint nem csak ételeink ízére, hanem az egészségünkre is negatív hatást gyakorolnak ezek a szerek.

Előfordul olykor-olykor, hogy a húsból csöpögő zsír lángra kap, ebben az esetben ne vízzel próbáljuk meg eloltani, mert hatástalan lesz, ugyanis a zsír nem oldódik vízben. Célszerűbb inkább a grill másik oldalára áthelyezni a sütni kívánt húst.
flame-1486650_1920.jpg

Hogyan forgassuk a húst?

Ha van rá lehetőség, akkor olyan grillezőt vásároljunk, melynek van fedője. Ugyanis a fedőnek köszönhetően egyenletesebben sül át a hús, a nagyobb darabok is könnyebben megpuhulnak, illetve még a megfelelő íz kialakulására is pozitívan hat.

A grillezés során nem javasolt, villa vagy húsvilla használata forgatásához. Inkább hús csipeszt vagy forgatólapátot érdemes alkalmazni, mivel ha szurkáljuk a húst, akkor kifolyik a leve és száraz lesz, illetve egyes esetekben rágóssá is válhat.
barbecue-3419713_1920.jpg Milyen hús a legideálisabb?

Leginkább a királypecsenyét ajánljuk, grillezéshez teljesen ideális és nagyon finom is.  A sertés legértékesebb részeként tartják számon a királypecsenyét, ugyanis sertésenként alig két tenyérnyi mennyiség kinyerhető, a belső combjánál, a csonthoz közel.

Ez az a hús, amit bárhogy készítünk, puha marad és omlós. Mellette pedig alap ízvilágát tekintve nem kell túlfűszereznünk, mert magában is ízletes. Mikor kicsit már megpirítottuk, utána csipetnyi sót adjunk hozzá és mással már nem is kell ízesítenünk, amint kellően átsült tálalhatjuk is.

Javaslunk mellé grillezett gombát vagy paradicsomot, esetleg zöldségeket.
meat-1440105_1920.jpg

Égési sérülések sütéskor?

Ajánlott grillfogó kesztyűt használni, hogy forgatásnál ne égessük meg a kezünket, vagy hosszabb eszközöket, aminek köszönhetően nem kell a tűzhöz közel menni. Amikor izzik a faszén, akkor nem ajánlatos grillgyújtó folyadékot ráönteni, mert égésveszélyes, hasonlóan a fentebb írt égésserkentő anyagokhoz.

 

Ha mindezeket betartjuk, akkor egy kellemes sütögetésben, majd egy ínycsiklandó lakomában lehet részünk!

 

Jó étvágyat és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

 

Üdv,

A Darnó-Hús csapata

 

Közösségi média felületeink:

Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UC_I-oF1oszlG8C7l4cEnWnQ

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr614062647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása