Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Feltárjuk a párizsi körül keringő tévhiteket!

050.jpg

Mivel sok helyről halljuk, hogy kételyek és többször „félelmek” övezik a párizsit, beltartalmát és
elkészítési módját illetően, úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk:

  • miként készül a darnói Világos párizsi,
  • melyek azok a gyártási folyamatok, amiken lépésről lépésre végigmegy a termék, mire
    elkészül és fogyasztható állapotba kerül,
  • illetve milyen összetevőket használunk fel ahhoz, hogy olyan íze legyen amilyen a darnói Világos párizsi,
  • és végül, amivel tudjuk biztosítani a vásárlóink számára azt a minőséget, amit elvárnak.

Leszögezhetjük, hogy a párizsi, a tévhittel övezett hentesáruk közé tartozik, így kifejezetten büszkék
vagyunk arra, hogy Világos párizsinkkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat. Ez a tény is
alátámasztja a termék magas minőségét.

049.jpg

Magyar Termék Nagydíj védjegy logója

043.jpg

Darnói díjátvevő csapat


Ennek a díjnak az elnyerése meghatároz egy állandó magas szintű minőséget, amelyet független
vizsgálók rendszeresen ellenőriznek és segíti a vásárlókat abban, hogy a széles árukínálatból ki tudják
választani a hozzáadott értékkel rendelkező termékeket.

A darnói Világos párizsi gyártásának legelső lépése, hogy precízen előkészítjük az összes szükséges
alapanyagot hozzá.
A darnói Világos párizsi két fő alkotóelemből tevődik össze:
1. kimetszett sertéscomb, mely íntalanított és hártyátlanított,
2. illetve ipari szalonna.
Ezeket a recept szerinti mennyiségben, a kutterba tesszük, hogy pépesítsük.

045.jpg

Harmadik összetevőként jégpelyhet adunk hozzá, így az aprítás során 12°C alatti hőmérsékletet
tudunk biztosítani a párizsi masszának.

046.jpg

Beleteszünk fűszereket (pl. borsot, tengeri sót), így keltjük életre a darnói ízvilágot. Célunk itt minden
esetben az enyhe fűszerezettség, mert ezáltal biztosítjuk, hogy a konyhaasztalon, vagy a
szendvicsünkben a többi összetevő mellett, a darnói Világos párizsi jó választás legyen, és finom
ízvilággal kecsegtessen.
Ezután egységes állagúra hozzuk a kutterban, hogy bármely részét kóstolva, ugyanazt az ízt kapják a
vásárlóink.

047.jpg

Miután ez megtörtént, akkor töltőgépbe kerül és műbélbe töltjük.

048.jpg

Azáltal, hogy megfelelünk minden típusú EU-s élelmiszeripari- és egészségügyi szabványnak, így egy
fontos rész következik: minden egyes terméket ellátunk egyedi azonosító számmal, a
nyomonkövethetőség miatt. Ez azt jelenti, hogy pl. a TESCO-ban esetlegesen felmerülő probléma
esetén, meg tudjuk mondani, hogy az adott termék mikor készült és milyen folyamatokon ment
keresztül.

Utolsó gyártási folyamatként pedig hőkezeljük, majd technológiai hűtést kapnak a párizsik, a teljesség
igényével.

Mikor felvágjuk konyhánkban a darnói Világos párizsit, akkor fontos, hogy:

  • ne legyen túl rugalmas és „szétesős” sem, hiszen akkor a gyártási eljárás során, egyes
    folyamatok nem megfelelőek,
  • egységes ízt érezzünk. Az a tévhit, hogy „mindent beledarálnak a párizsiba” esetünkben
    valóban nem igaz, mivel a fent említett két alap összetevőn, a jégpelyhen és fűszereken túl
    mást nem keverünk a masszába.
  • a fűszeressége enyhe és kifinomult legyen, mivel így tudja biztosítani a többféle étel
    összetevő mellett a finom ízhatását.

Most, hogy kitárgyaltuk a gyártási folyamatot, nézzük meg, hogy a forgalomba hozhatósághoz, milyen
lépéseknek kell megfelelni.
Korábban említettük a szigorú élelmiszeripari- és egészségügyi ellenőrzést. Mi folyamatosan
vizsgáltatjuk termékeink beltartalmi- és mikrobiológiai értékeit. Aki ebben segíteni szokott, ő Dr.
Ásványi Balázs, egyetemi docens és a Mosonmagyaróvári, Galen Bio Kft. laborvezetője. Ennek a
laboratóriumnak a szigorú protokoll folyamatain esnek át a termékeink.

044.jpg

Egyébként az előírások szerinti vizsgálat, minden cég számára kötelező, aki hasonló iparágban
dolgozik, mint mi. Viszont nálunk, a kötelező vizsgálatokon felül, állandó higiéniai minőségi kontrollt
is bevezettünk.
A vizsgálatok során, a termékben található enterobaktériumokat, összcsíraszámokat és a
csíracsoportokat vizsgáljuk, melyek a fogyasztók számára potenciális veszélyt jelenthetnek, ha ezek
benne maradnak a termékekben, vagy szennyeződés formájában belekerülnek.
Ezért nagyon fontos, hogy nem csak üzemünk dolgozóinak, gépeinknek, a beszerzett alapanyagoknak,
vagy az utólagos tárolásnak a kontrollja történjen meg, de a húsok/készítmények beltartalmi
ellenőrzése is kiemelt legyen. A darnói Világos párizsin kívül 2 féle párizsi készül még nálunk, melyre most részletesen nem térünk ki, viszont itt megtalálhatóak:

Világos párizsi: (ide kattintva megnézhető: http://darno-hus.hu/termek/vilagos- parizsi/)

050.jpg

Párizsi szeletek aszpikban (ide kattintva megnézhető: http://darno-hus.hu/termek/parizsi- szeletek-
aszpikban/)

041.jpg

Sajtos párizsi (ide kattintva megnézhető: http://darno-hus.hu/termek/sajtos- parizsi/)

042.jpg

Mint látható, nálunk így néz ki egy párizsi elkészítési folyamata. Bízunk benne így világossá vált,
hogy miért tartjuk fontosnak az egészséges mindennapokat és azt, hogy a párizsival kapcsolatban is
tisztázzuk a félreértéseket!

Ha tetszett a cikkünk, akkor kövess minket a közösségi média felületeken:
Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=VPMmTSCkHxM

Addig is üdv,
A Darnó-Hús csapata

A bejegyzés trackback címe:

http://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr4413897858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.