Darnó-Hús

Csak olyan termék hagyhatja el üzemünk területét, amelyet legkedvesebb barátunknak is jó szívvel ajánlunk.

Feltárjuk a párizsi körül keringő tévhiteket!

050.jpg

Mivel sok helyről halljuk, hogy kételyek és többször „félelmek” övezik a párizsit, beltartalmát és elkészítési módját illetően, úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk:

  • miként készül a darnói Világos párizsi,
  • melyek azok a gyártási folyamatok, amiken lépésről lépésre végigmegy a termék, mire
    elkészül és fogyasztható állapotba kerül,
  • illetve milyen összetevőket használunk fel ahhoz, hogy olyan íze legyen amilyen a darnói Világos párizsi,
  • és végül, amivel tudjuk biztosítani a vásárlóink számára azt a minőséget, amit elvárnak.

Leszögezhetjük, hogy a párizsi, a tévhittel övezett hentesáruk közé tartozik, így kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy Világos párizsinkkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat. Ez a tény is alátámasztja a termék magas minőségét.

049.jpg

Magyar Termék Nagydíj védjegy logója

043.jpg

Darnói díjátvevő csapat


Ennek a díjnak az elnyerése meghatároz egy állandó magas szintű minőséget, amelyet független vizsgálók rendszeresen ellenőriznek és segíti a vásárlókat abban, hogy a széles árukínálatból ki tudják választani a hozzáadott értékkel rendelkező termékeket.

A darnói Világos párizsi gyártásának legelső lépése, hogy precízen előkészítjük az összes szükséges alapanyagot hozzá.


A darnói Világos párizsi két fő alkotóelemből tevődik össze:
1. kimetszett sertéscomb, mely íntalanított és hártyátlanított,
2. illetve ipari szalonna.


Ezeket a recept szerinti mennyiségben, a kutterba tesszük, hogy pépesítsük.

045.jpg

Harmadik összetevőként jégpelyhet adunk hozzá, így az aprítás során 12°C alatti hőmérsékletet tudunk biztosítani a párizsi masszának.

046.jpg

Beleteszünk fűszereket (pl. borsot, tengeri sót), így keltjük életre a darnói ízvilágot. Célunk itt minden esetben az enyhe fűszerezettség, mert ezáltal biztosítjuk, hogy a konyhaasztalon, vagy a szendvicsünkben a többi összetevő mellett, a darnói Világos párizsi jó választás legyen, és finom ízvilággal kecsegtessen.
Ezután egységes állagúra hozzuk a kutterban, hogy bármely részét kóstolva, ugyanazt az ízt kapják a vásárlóink.

047.jpg

Miután ez megtörtént, akkor töltőgépbe kerül és műbélbe töltjük.

048.jpg

Azáltal, hogy megfelelünk minden típusú EU-s élelmiszeripari- és egészségügyi szabványnak, így egy fontos rész következik: minden egyes terméket ellátunk egyedi azonosító számmal, a nyomonkövethetőség miatt. Ez azt jelenti, hogy pl. a TESCO-ban esetlegesen felmerülő probléma esetén, meg tudjuk mondani, hogy az adott termék mikor készült és milyen folyamatokon ment keresztül.

Utolsó gyártási folyamatként pedig hőkezeljük, majd technológiai hűtést kapnak a párizsik, a teljesség igényével.

Mikor felvágjuk konyhánkban a darnói Világos párizsit, akkor fontos, hogy:

  • ne legyen túl rugalmas és „szétesős” sem, hiszen akkor a gyártási eljárás során, egyes folyamatok nem megfelelőek,
  • egységes ízt érezzünk. Az a tévhit, hogy „mindent beledarálnak a párizsiba” esetünkben valóban nem igaz, mivel a fent említett két alap összetevőn, a jégpelyhen és fűszereken túl mást nem keverünk a masszába.
  • a fűszeressége enyhe és kifinomult legyen, mivel így tudja biztosítani a többféle étel összetevő mellett a finom ízhatását.

Most, hogy kitárgyaltuk a gyártási folyamatot, nézzük meg, hogy a forgalomba hozhatósághoz, milyen lépéseknek kell megfelelni.
Korábban említettük a szigorú élelmiszeripari- és egészségügyi ellenőrzést. Mi folyamatosan vizsgáltatjuk termékeink beltartalmi- és mikrobiológiai értékeit. Aki ebben segíteni szokott, ő Dr. Ásványi Balázs, egyetemi docens és a Mosonmagyaróvári, Galen Bio Kft. laborvezetője. Ennek a laboratóriumnak a szigorú protokoll folyamatain esnek át a termékeink.

044.jpg

Egyébként az előírások szerinti vizsgálat, minden cég számára kötelező, aki hasonló iparágban dolgozik, mint mi. Viszont nálunk, a kötelező vizsgálatokon felül, állandó higiéniai minőségi kontrollt is bevezettünk.
A vizsgálatok során, a termékben található enterobaktériumokat, összcsíraszámokat és a csíracsoportokat vizsgáljuk, melyek a fogyasztók számára potenciális veszélyt jelenthetnek, ha ezek benne maradnak a termékekben, vagy szennyeződés formájában belekerülnek.


Ezért nagyon fontos, hogy nem csak üzemünk dolgozóinak, gépeinknek, a beszerzett alapanyagoknak, vagy az utólagos tárolásnak a kontrollja történjen meg, de a húsok/készítmények beltartalmi ellenőrzése is kiemelt legyen. A darnói Világos párizsin kívül 2 féle párizsi készül még nálunk, melyre most részletesen nem térünk ki, viszont itt megtalálhatóak:

Világos párizsi: (ide kattintva megnézhető)

050.jpg

Párizsi szeletek aszpikban (ide kattintva megnézhető)

041.jpg

Sajtos párizsi (ide kattintva megnézhető)

042.jpg

Mint látható, nálunk így néz ki egy párizsi elkészítési folyamata. Bízunk benne így világossá vált, hogy miért tartjuk fontosnak az egészséges mindennapokat és azt, hogy a párizsival kapcsolatban is tisztázzuk a félreértéseket!

Ha tetszett a cikkünk, akkor kövess minket a közösségi média felületeken:
Facebookhttps://facebook.com/DarnoHus/
Instagramhttps://www.instagram.com/darnohus/
YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=VPMmTSCkHxM

Addig is üdv,
A Darnó-Hús csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://darnohus.blog.hu/api/trackback/id/tr9013897858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

11083854_759294404167138_882433186982972143_n.jpg

Történetünk:

Vállalkozásunk története 1989-re nyúlik vissza, több mint két évtizede gyártunk húsipari temékeket. Az első időkben a környékbeli öreg böllérektől tanultunk, természetesen a receptúráink azóta a vásárlók igényeinek megfelelően fejlődtek, de az üzemben készülő termékek ízvilágát azóta is a hagyományos szigetközi receptek határozzák meg.

süti beállítások módosítása